Online-Roleplaying.community

Go Back   Online-Roleplaying.community > Public Commonness > Inquiries

Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 2nd of April, 2012, 02:04
zachol's Avatar
zachol
Flesh Colossus [Epic GM]

User is offline
 
Join Date: Jan 2005
Member: #1103
Location: Glorious Nippon
Posts: 8,153 (2.32 per day)
Dice Request

I was wondering if there could be a way to roll a series of dice and have them display as a line, instead of having them automatically sum.
I've been looking at some other game systems and for many of them deal with dice in a way that isn't just "roll a few, add them up, compare to a target."
For example, [roll]6d10[/roll] gets you 28 . When you mouse over it, you see the six different rolls. It would be nice if you could have a different notation to just get that series of dice rolls, instead of having to hover. Obviously, you can do the same thing with just 3 3 7 1 7 10 , but that's kind of silly.
While I'm making stupid requests, it would also be nice if there was a way to have them automatically ordered, and maybe also a way to handle exploding dice, maybe?
So something like [roll]6x10[/roll] would get you a series of six d10 rolls, while [roll]6x10o[/roll] would have them in order from lowest to highest, and maybe [roll]6x10e10[/roll] would have the 10s explode?

I mean, you can definitely do all of this manually, it would just be cool if there was a way that was integrated into the dice roller.
__________________
Sleepy cat is sleepy.
Reply With Quote
  #2  
Old 2nd of April, 2012, 10:24
itches's Avatar
itches
Vampire Lord [Epic Admin]

User is offline
 
Join Date: Jan 2002
Member: #10
Location: Castle Greyskull
Posts: 13,513 (2.94 per day)
Beyond my capabilities to go into the dice roller and change things. I'm a convict, not a coder. If I could I would have already made it more White Wolf friendly, as it is my game system of choice.
__________________
@}-`-- Coffee + Hate = itches
Reply With Quote
  #3  
Old 2nd of April, 2012, 10:36
zachol's Avatar
zachol
Flesh Colossus [Epic GM]

User is offline
 
Join Date: Jan 2005
Member: #1103
Location: Glorious Nippon
Posts: 8,153 (2.32 per day)
Could we maybe get someone else to do it? I remember some snippets of code being thrown around in the dice thread.
I mean this is super low priority and I'm not going to demand someone do it, obviously. Just if it was possible and someone felt like it.
Or something, I dunno. Maybe I've jinxed it.

e: I have no clue about the feasibility of any of this and it's probably a dumb idea just thinking aloud.
Well not aloud but you know what I mean.
__________________
Sleepy cat is sleepy.

Last edited by zachol; 2nd of April, 2012 at 10:43.
Reply With Quote
  #4  
Old 2nd of April, 2012, 12:37
Lune's Avatar
Lune
Famine Spirit [Epic]

User is offline
 
Join Date: Oct 2005
Member: #1510
Location: Missagain
Posts: 2,058 (0.63 per day)
No snark intended but is it really that hard to just do 1d10 six times and just copy and paste the code? As far as amount of typing and time is concerned I think it would be as efficient as the alternative code your refering to.
__________________
"Plus, you know, robots. Pew-pew." - Benicus
Reply With Quote
  #5  
Old 2nd of April, 2012, 15:06
zachol's Avatar
zachol
Flesh Colossus [Epic GM]

User is offline
 
Join Date: Jan 2005
Member: #1103
Location: Glorious Nippon
Posts: 8,153 (2.32 per day)
Look I don't actually have much to do besides bother people about inane things.

e: For serious though, something like [roll]6x10oe10[/roll] would be nicer than [roll]1d10[/roll] six times, then another post if any of them come up as 10s (possibly multiple times if you're lucky), plus some futzing around with reordering them, even if it's just in your head.
It's super extra low priority, but it would still be pretty nifty.
e2: Alternatively, maybe a way to edit in rolls, as long as its explicitly noted? I think this is really just my OCD flaring up or something.
__________________
Sleepy cat is sleepy.

Last edited by zachol; 2nd of April, 2012 at 15:15.
Reply With Quote
  #6  
Old 2nd of April, 2012, 21:08
Lune's Avatar
Lune
Famine Spirit [Epic]

User is offline
 
Join Date: Oct 2005
Member: #1510
Location: Missagain
Posts: 2,058 (0.63 per day)
Wait... wouldn't you still have to make another post if you got 10s?
__________________
"Plus, you know, robots. Pew-pew." - Benicus
Reply With Quote
  #7  
Old 2nd of April, 2012, 21:27
itches's Avatar
itches
Vampire Lord [Epic Admin]

User is offline
 
Join Date: Jan 2002
Member: #10
Location: Castle Greyskull
Posts: 13,513 (2.94 per day)
He wants a function that will detect a 10 and automatically roll another die for it in the same post.

This is what I get for giving him the strikethrough, it just encouraged him.
__________________
@}-`-- Coffee + Hate = itches
Reply With Quote
  #8  
Old 2nd of April, 2012, 23:33
zachol's Avatar
zachol
Flesh Colossus [Epic GM]

User is offline
 
Join Date: Jan 2005
Member: #1103
Location: Glorious Nippon
Posts: 8,153 (2.32 per day)
I am very needy.
__________________
Sleepy cat is sleepy.
Reply With Quote
  #9  
Old 4th of April, 2012, 02:20
Black Plauge's Avatar
Black Plauge
PhD in Physics [Epic GM]

User is offline
 
Join Date: Sep 2002
Member: #192
Location: Old Town, ME
Posts: 6,801 (1.56 per day)
It would take me all of a handful of minutes to write up the code to do this sort of thing in python. I don't suppose that the current dice roller is written in python though, is it?
__________________
Physics is like sex. Sometimes it yields practical results, but that's not why we do it.
-Richard Feynman
Reply With Quote
  #10  
Old 4th of April, 2012, 05:27
Gralhruk's Avatar
Gralhruk
Ghost of ORP Past [Epic Admin]

User is offline
 
Join Date: Jan 2002
Member: #13
Location: The Netherworld
Posts: 10,455 (2.27 per day)
PHP, and I'm investigating the intricacies of how these things are shoe-horned into the bulletin board software. It isn't as straight forward as writing the die roller code.
Reply With Quote
  #11  
Old 5th of April, 2012, 14:20
Linklegacy77's Avatar
Linklegacy77
Spectral Savant of the Aether. [Epic GM]

User is offline
 
Join Date: Mar 2006
Member: #1662
Location: United States
Posts: 5,940 (1.91 per day)
It's not that difficult to do this, but it would be to do so with the roll tags.

Just create a new function command that rolls dice in the fashion that he's asking for, assuming someone is interested in doing it, that's separate from the [roll] command.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +10. The time now is 23:36.


Powered by vBulletin® Version 3.8.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Graphics by Koert van Kleef (T0N!C) and Lyle Warren